03 iun. 19
- Admin
Primăria Municipiului Adjud a extins anul acesta sistemul de alarmare publică din municipiu prin achiziționarea unui număr de 4 sirene electronice cu o putere 1200W ce se adaugă celor 4 deja existente: 2 sirene electronice de 600W și 2 sirene electrice de 5.5KW. Sirenele noi au fost montate, în cursul lunii trecute, pe diverse clădiri din municipiu și localitățile aparținătoare. Cinci dintre sirene sunt acționate centralizat din sediul Primăriei Municipiului Adjud și trei sirene, montate în localitățile aparținătoare, sunt acționate de Hidroelectrica Piatra Neamț.
Exercițiile de alarmare se vor desfășura lunar, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10:00 – 10:30, semnalele sonore durând aprox. 2 minute.
Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecţie a populaţiei şi bunurilor materiale, precum şi în cel al limitării efectelor dezastrelor
Recomandăm cetăţenilor să rămână calmi şi să urmărească informările inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. Exercițiile de alarmare vor fi anunțate prin mesaje tip voce particularizate cu sintagma ”ACESTA ESTE UN EXERCIŢIU”.
CE TREBUIE SĂ ȘTIM DESPRE SEMNALELE DE PROTECȚIE CIVILĂ
În România există trei tipuri de alarmă:
1. ALARMA AERIANĂ
Măsuri și reguli de comportare la locul de muncă:
Măsuri și reguli de comportare pentru cei ce se găsesc în localuri publice:
Măsuri și reguli de protecție de comportare pentru cei ce se găsesc acasă:
Măsuri de protecție în situația în care sunteți pe stradă:
2. ALARMĂ LA DEZASTRE
Măsuri de protecție în situații de calamitate naturală:
3. PREALARMA AERIANĂ
Este compusă din 3 sunete (impulsuri) a 32 secunde fiecare cu pauze de 12 secunde între ele și semnifică prevenirea populației asupra pericolului prod dezastre naturale
ÎNCETAREA ALARMEI este compusă dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate cu durata de 2 minute și înștiințează populația asupra faptului că pericolul a trecut.
REGULI GENERALE DE COMPORTARE LA DEZASTRE