Primăria municipiului Adjud și Finacon International Consulting au onoarea de a invita adjudenii, reprezentanții instituțiilor publice, ai agenților economici și ai ONG-urilor din municipiu la o serie de d.
Întâlnirile ce vor avea loc în perioada 12.06.2023 – 16.06.2023, începând cu ora 12:00, la Casa de Cultură ”Tudor Vornicu” se numără printre obiectivele Strategiei de Adaptare și Atenuare a Schimbărilor Climatice elaborate în cadrul proiectului „Elaborarea Planului de Atenuare și Adaptare la Schimbările Climatice în municipiul Adjud” (PAASC Adjud). – text editat.
Workshop-urile/dezbaterile vor avea ca teme:
1. Prezentarea proiectului/rezultatele proiectului;
2. Sectoarele vizate;
3. Planul de Acțiune și măsurile propuse.
Vă rugăm să confirmați participarea la următoarele adrese de e-mail: mirela.duda@primariaadjud.ro sau alexandra.nichifor@finacongroup.com, înainte cu 10 zile de data evenimentului.
Obiectivul general al PAASC Adjud este elaborarea unui set de documente și o metodologie de implementare, monitorizare, evaluare și control a acțiunilor propuse ce au ca unic scop reducerea impactului activităților desfășurate de autoritățile publice, agenții economici și populație asupra mediului înconjurător la nivelul UAT Adjud.
Obiectivul general este setat în concordanță cu obiectivul programului RO-Mediu, respectiv îmbunătăţirea stării mediului înconjurător în ecosisteme şi reducerea efectelor adverse ale poluării şi ale altor activităţi ale omului.
Evenimentul are drept scop mediatizarea riscurilor și identificarea, împreună cu actorii relevanți, a măsurilor de atenuare și adaptare pentru fiecare sector de activitate în parte, așa cum este acesta descris în strategie.
În urma măsurilor ce vor fi dezbătute și incluse în documentațiile elaborate se va urmări, în special, definirea și implementarea de acțiuni ce duc, pe de o parte, la reducerea efectelor negative ale activității celor trei tipuri de grupuri țintă (instituții publice, agenți economici, populație), iar pe de altă parte, acțiuni ce duc la îmbunătățirea stării mediului înconjurător (prin reducerea consumului de resurse, a poluării etc.)