ATENȚIE! Mâine, miercuri, 28 februarie, în intervalul orar 10:00 – 11:00, pe raza UAT Municipiul Adjud se va desfășura antrenamentul/exercițiul de alarmare publică ”MIERCUREA ALARMELOR”, ce are ca scop verificarea funcționării sirenelor la nivel local.
Obiectivul exercițiului este cunoașterea de către populație a semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor care trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc și a preîntâmpinării incidentelor provocate de panică.
”Miercurea alarmelor” este un exercițiu de alarmare publică desfășurat la nivel național, inițiat în 2017 și suspendat pe perioada pandemiei de COVID-19.
PREALARMA AERIANĂ este prima dintre cele două alarme aeriene si avertizează populația despre un pericol aerian relativ îndepărtat. Sunetul se compune din 3 impulsuri a câte 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele, altfel spus 3 sunete lungi cu pauze între ele.
ALARMA AERIANĂ avertizează populația despre iminența unui dezastru sau atac aerian în localitatea respectivă. Sunetul se compune din 15 impulsuri a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele, altfel spus 15 sunete scurte cu pauze scurte între ele.
ALARMA LA DEZASTRE previne populația asupra unui dezastru natural. Sunetul se compune din 5 impulsuri a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.
ÎNCETAREA ALARMEI înștiințează populația că pericolul a trecut. Sunetul se compune dintr-un singur semnal, continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.
Mai multe informații referitoare la problematica protecției și pregătirii pentru situații de urgență, precum și tipurile de semnal acustic specific fiecărei alarme în parte, regăsiți aici